پوست و ناخنهای زیبا با طب سنتی - آکا

ساخت وبلاگ

آکایران :امروزه افراد برای داشتن پوستی زیبا متوسل به انواع کرم ها، لوسیون ها و ماسک های شیمیایی و طبیعی می شوند اما باید دانست که زیبایی و سلامت پوست بیش از هر چیز دیگری منوط به داشتن خونی سالم و کبدی فعال و سالم می باشد. برای داشتن خون سالم، باید از تغذیه سالم و طبیعی برخوردار بود و در صورت داشتن سؤهاضمه باید با گنجاندن گیاهانی نظیرجوزهندی،هل،بادرنجبویه، رازیانه،زنجبیل،دارچین،زردچوبه وفلفل و امثالهم، مبادرت به رفع آن کرد.

بنا به گزارش آکاایران : برای داشتن کبدی سالم باید گیاه کور(کبر)(کورک) به صورت ترشی، زیتون پرورده، پیاز خام، زرشک یا آب زرشک، گل کلم،آرتیشو به صورت خام یا جوشانده در برنامه غذایی هفتگی خود گنجاند. البته باید دانست که حجامت عام با کم کردن غلظت خون و حجامت کبد با کم کردن چربی کبد به ترتیب بیشترین نقش را در تصفیه خون و افزایش کارایی کبد دارا هستند. در ذیل نکاتی که برای داشتن پوست و ناخن های زیبا و سالم لازم است، شرح داده می شود:

پوست

۱-برای درمان لکه های پوستی می بایست بعد از صبحانه، ناهار و شام یک گرم پودرزنیان را با یک قاشق مرباخوری عسل میل نمود و یا یک گرم پودر زنیان را روی غذا ریخته و همراه با آن مصرف نمایند.

۲-برای درمان کک مک ، لکه های پوستی و چین وچروک صورت باید روغن بادام تلخ را هر روز چند مرتبه به پوست مالید.

۳-باز شدن رنگ پوست و طراوت و زیبایی پوست با سرخ کردن هرروزه ی یک قاشق مرباخوری پودر سیاهدانه در مقداری روغن حیوانی و میل نمودن آن، حاصل می شود.(می توان این مخلوط را بعد از تهیه شدن به برنج یا هر غذای مصرفی دیگری اضافه کرد.)

۴-در میان گیاهان دارویی، دمکرده انواع بنفشه وپنیرک، پوست را زیبا و سالم می کند.(بنفشه وپنیرک برای زنان باردارمنع مصرف دارد)

۵-یک بازکننده دیگر برای رنگ پوست و رخسار، مالیدن روغن بنه(بنک) به پوست است.

۶-پاشیدن گلاب خالص بر پوست، موجب شفاف شدن پوست می شود. توصیه می شود که بعد از خروج از حمام، این کار انجام شود.

۷- برای طبیعی کردن رنگ پوست لازم است که یک بادنجان را همراه با پوستش در آب پخته سپس آن را کوبیده و صاف نمایند و در نهایت آب صاف شده آنرا با روغن زیتون تصفیه نشده مخلوط نموده و آنقدر بجوشانند تا آب بادنجان بخار شده و فقط روغن باقی بماند. از این روغن چند بار خصوصا شبها قبل از خواب به پوست دست و صورت بمالند.

۸-مالیدن روغن گلپر بر پوست، تیرگی پوست را از بین می برد و همچنین خارش و التهاب آن را برطرف می کند. طرز تهیه روغن گلپر: بیست گرم پودر گلپر را در شیشه ایی که حاوی نیم لیتر روغن زیتون است ، ریخته و به مدت دو هفته در معرض آفتاب قرار می دهند سپس صاف کرده و به صورت خارجی استعمال گردد.

۹-خوردن روزانه یک قاشق مرباخوری روغن کنجد تأثیر بسزایی در سلامت پوست دارد. درضمن می توان از روغن کنجد به صورت مالشی هم استفاده کرد تا پوست شفاف شود.( باید توجه کرد که مصلح کنجد،عسل است لذا بهتر است که روغن کنجد به صورت مخلوط درعسل طبیعی مصرف شود.)

۱۰-گنجاندن کاهو در برنامه غذایی هفتگی مانع از ایجاد لکه های سیاه بر روی پوست دست می شود.

۱۱-حضرات معصومین علیهم السلام به مصرف کمی نمک دریا یا معدن قبل و بعد از غذا سفارش می کردند. علاوه براین، حکمای طب سنتی نیز به نقش مصرف نمک دریا یا معدن در باز شدن رنگ پوست و رخسار تأکید داشته اند. در ضمن نمک دریا یا معدن خشکی پوست را نیز برطرف می کند.

۱۲-ویتامین (پ پ) یا نیاسین نقش اساسی در سلامت پوست دارد و کمبود آن موجب خشکی پوست می شود. این ویتامین در مرکبات خصوصا نارنج یافت می شود.

۱۳-ویتامین(آ) به سالم ماندن پوست کمک می کند و کمبود آن باعث خشکی،سفتی و کدرشدن پوست می شود. جوانه گندم و میوه های نارنجی و زرد رنگ مقادیر فراوانی ویتامین(آ) گیاهی یا بتاکاروتن دارند وتخم مرغ ،گوشت،خامه،پنیروجگر واجد مقادیر زیادی ویتامین (آ) حیوانی یا رتینوئید می باشند.(البته دریافت بیش از نیاز ویتامین (آ) خود می تواند موجب خشکی پوست،درد مفاصل، سردرد و نرمی استخوان شود).

۱۴-جهت برطرف کردن کبودی پوست می توان روغن قرچک را به محل مورد نظر مالید.

۱۵-مصرف غذاهای گوگرددار به زیبایی رنگ پوست و ناخن کمک می کند.

۱۶- نوشیدن آب هویج در صبحگاهان، رنگ پوست را باز و شفاف می کند.(یک روز درمیان مصرف شود)

۱۷-برای بسته شدن منافذ خیلی باز پوست که از نزدیک قابل رؤیت می باشند می بایست آرد جو وآرد ذرت را به نسبت مساوی مخلوط کرده و با مقدار کافی ازعرق کاسنی و گلاب خمیر نموده و به عنوان ماسک صورت بکار برد.
کمبود روی در بدن موجب تشکیل لکه های سفید برروی ناخن ها می گردد و خوردن غذاهای حاوی روی، این لکه ها را برطرف می کند.
در اینجا لازم می دانم که چند هشدار راجع به چین وچروک پوست ذکر کنم:

۱-به مکان های مخصوص برنزه کردن نباید وارد شد چرا که چنین مکانهایی،پرتوهایی ایجاد می نمایند که مثل نورآفتاب موجب چین و چروک پوست می شود.

۲-۹۵ درصد از پرتوهای آفتاب که چین وچروک پوست ایجاد می کنند، بین ساعات ۱۰ صبح تا ۲ بعدازظهر است. لذا در این ساعات حتی المقدور نباید در معرض آفتاب مستقیم قرار گرفت.

۳-باید دانست که اضافه کردن غیرعادی وزن باعث کشیده شدن پوست می شود و درنتیجه، کم کردن وزن خصوصا در سنین بالاتر از چهل سالگی می تواند موجب چین وچروک پوست شود چراکه خاصیت کش سانی پوست در میان سالی و پیری کمتر می شود.

۴- باید در نظر داشت که مصرف مشروبات الکلی باعث ایجاد چین وچروک در پوست صورت می شود. چونکه پس از مصرف مشروب،صورت به طور کلی ورم می کند و موقتا پوست کشیده می شود لذا متورم شدن و جمع شدن متعاقب آن، همان اثر را بر پوست دارد که اضافه کردن وزن و کم کردن ناگهانی وزن بر پوست می گذارد.

۵-افراد دارای پوست خشک باید بدانند که تأثیر استفاده از مرطوب کننده بر روی پوست نمدار بلافاصله پس از استحمام، نسبت به زمانی که پوست کاملا خشک باشد، بسیار بیشتر است. لذا توصیه می شود که بعد از استحمام ،حوله ای برروی پوست قرار داده و برداشته تا رطوبت پوست کم شود سپس باید مرطوب کننده ایی بدون الکل استعمال کرد. با این کار مقداری رطوبت در پوست به دام می افتد.

ناخن ها

باید دانست که گاهی اوقات نازیبایی ناخن ها دال بر وجود بیماریهای زمینه ای دیگر می باشد. به عنوان مثال یکی از دلایل زرد بودن ناخن ها،عفونت های قارچی است. و یا ناخن های سفید با لبه های تیره می تواند از علایم مشکلات کبدی نظیر یرقان باشد؛ که در این صورت رنگ پوست زرد می شود.

همچنین ناهموار و مواج شدن سطح ناخن ها و ایجاد فرورفتگی برروی آنها می تواند از علائم اولیه بیماری پسوریازیس ویا التهاب مفاصل باشد. مشکلات تیروئیدی نیز موجب پوسته پوسته شدن و ترک خوردن ناخن ها می شود اما اگر ترک های ایجاد شده به رنگ زرد متمایل باشند، احتمال عفونت های قارچی بیشتر است. لذا در صورت مشاهده نشانه های فوق باید نسبت به تشخیص و درمان بیماریهای مذکور اقدام نمود.

۱-درمیان گیاهان دارویی دمکرده گیاه دم اسبی بیشترین نقش را برای داشتن ناخن های زیبا و سالم دارد.

۲-برای داشتن و رویش ناخن های سالم می توان دو قاشق غذاخوری پودر حنا را در یک لیوان آب ابتدا خیس نموده و سپس بجوشانند تا یک پنجم آن باقی بماند. پس از صاف نمودن، از آب این جوشانده باید هرروز دو قاشق غذاخوری میل نموده و تا ده روز متوالی ادامه دهند.

۳-کمبود روی در بدن موجب تشکیل لکه های سفید برروی ناخن ها می گردد و خوردن غذاهای حاوی روی، این لکه ها را برطرف می کند.

(عدس، لوبیا چشم بلبلی،نخود،گندم کامل،تخم مرغ،قارچ،سیر،آجیل ها وگوشت ها و… حاوی روی هستند)

۴- باید دانست که گوگرد از خرابی ناخن ها جلوگیری می کند .(گوگرد در ماهی،تخم مرغ،کلم،سیر،پیاز،شلغم،فندق و… وجود دارد)

۵-کمبود ویتامین (دی)ناخن ها را ضعیف و شکننده می کند لذا توصیه می شود که هرروز هنگام عصر حدود پانزده دقیقه، پشت به آفتاب کرده و دست ها و پاها را در معرض تابش مستقیم آفتاب قرار داده تا کمبود ویتامین (دی) جبران شود.

 

فرجاد عباسی؛ محقق ومدرس طب سنتی اسلامی

زیبـاشــو دات کام



Powered By WizardRSS.com | Full Text RSS Feed
آرایش آموزشی...
ما را در سایت آرایش آموزشی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار arayeshi بازدید : 130 تاريخ : پنجشنبه 6 خرداد 1395 ساعت: 0:26